söndag 28 juli 2013

Lokatten på stenen!

Min yngsta syster har fått en till liten Lokatt att gosa med! Den här är gjord på samma sätt som Tilly Tiger, liggande. Lokatten på stenen är virkad i Drops Nepal, prickar, tofsar och detaljer i svart superwash ull och guldiga säkerhetsögon.




Mjaaoouu!


fredag 26 juli 2013

Ekorrn satt i tallen!

Ni kanske minns min ekorre från förra året, Ekorrn satt i granen?
Farmor blev väldigt förtjust i Kurresmack så i höstas flyttade han hem till henne och bor nu troligen i en gran utanför hennes lilla hus.

I våras fick jag tag på ett väldigt snyggt rött garn, RYC Cashsoft DK som är gjort av merino, mikrofiber(akryl) och cashmere. Kunde inte låta bli att göra en ekorre till.....!
Här är flickekorren Kurraline!





onsdag 17 juli 2013

Baby Monkey!

En sak som jag lärde mig i Thailand....Om en apa vill ha något försök aldrig att ta tillbaka det!
Den här apan virkade jag när jag var ung och naiv i våras, därför blev det en väldigt ofarlig och nappsugande apa. Nu hade jag nog virkat en best med supervassa tänder och hotfull uppsyn.
Han är virkad i samma trådar som åsnan, brun och beige 8/4 bomull samt lite blått och svart. Det som saknas på honom som jag glömt att köpa gång på gång är små tryckknappar att fästa på hans händer så att han hänga ordentligt.
Kom gärna med namnförslag! 



Garn i Thailand?

Eftersom jag är lite garntokig av mig så försökte jag hitta det på min nästan 2 månaders semester i Thailand.
Det finns absolut att få men då får man söka sig till marknader där lokalbefolkningen shoppar.

I Chiang Mai finns det flera tyg och garn affärer på Waroros Market. Det finns mest bomull och akrylgarner som tyvär inte verkar vara mycket billigare än här. Dessutom måste man bära hem det....
Öppet på dagarna och stängt på kvällar och söndagar. 

I Hua Hin finns det en garnaffär som ligger på samma gata som den stora nattmarknaden, Soi 72 eller Dechanuchit road. Om man söker på maps så ligger den alldeles bredvid Dr. Samphan Clinic. När jag var där doldes nästan affären av ett blått plasttak. 
Stänger ganska tidigt på kvällen eftersom nattmarknaden tar över gatan. 

Jag köpte lite tulips virknålar, en sax, nålar, säkerhetsögon och några nystan, ifall jag fick ett virkinfall. Kostade ca 700 thb vilket inte är så farligt.

Säkerhetsögon hittade jag bara i svart och brunt, i några få storlekar. Tokigt nog köper man till bakstycket separat?!

Det var d d.

Slut på resandet, dags att virka igen.