onsdag 29 oktober 2014

Högst i världen Lilla Get!

En virkad liten get till min syster!
På lilla geten testade jag att virka halsen direkt på undersidan av huvudet, så kallad surface crochet, ytvirkning? Ganska bra metod om man vill slippa sy!
Jasminegarn, ljusgrå, svart och vitt. Virknål 2,5 mm. Säkerhetsögon, 6mm. Rosa satinband.




lördag 25 oktober 2014

Grodan Sugarplum, Ballerina.

Sugarplum, en virkad groda i balettkjol och skor. Grodor bryr sig inte så mycket om underkläder....
Här sitter hon och vilar sig lite efter en vild skogsbalett bland höstlöven.




fredag 10 oktober 2014

Min hatt den har små puffar, små puffar har min hatt...

Välkommen till hösten tänkte jag för några veckor sen och kände behov av en mössa. Efter lite mentala inventeringar av garnförrådet kom jag fram till att jag ville använda mitt knallrosa Safransgarn från Drops som legat och väntat i garnlådan. Typiskt garn som man köper för att det är snyggt utan att ha nån idé vad man ska göra av det.
Mitt huvud är tack vare min fader ganska stort, måste alltid ha large eller större i alla huvudbonader. Problem när det gäller virkmönster också, måste alltid förstora extra mycket vilket kan vara förvirrande i svårare mönster.

Den här mössan är virkad efter en idé jag hade och har inget exakt mönster. Under virkningens gång provade jag mössan för att se om storleken blev bra och fortsatte därefter.


En liten beskrivning:
Jag började med pannbandet som är virkad i fasta maskor, endast i bakre maskbågen. Mitt pannband är 14 fm brett och ungefär 3 miljoner rader långt. Virka så många rader du behöver för att sitta skönt runt panna och bakre hårfäste. 
Virka ihop pannbandet så du har en ring och kan börja virka mössan. 
Virka ett varv fasta maskor i kanten på pannbandet, 1 fm per rad/vändning av pannbandet. 
När man har kommit så här långt kan man fantisera ihop hur man vill att mössan ska se ut, vilka virkstygn osv man vill använda. 
Efter en rad av stolpar kändes det ganska tråkigt så jag räknade ut hur jag skulle fördela ett puffmönster. 
Sen är det bara att virka på, minska efter eget huvud! 








torsdag 9 oktober 2014

Lokatten i skogen!

Ännu ett lodjur till min yngsta syster!
Lokatten i skogen är ett mycket litet men praktiskt djur eftersom den håller reda på nycklar i en nyckelknippa fäst på huvudet.
Virkad i gult och svart 8/4 bomullsgarn med 2mm viknål för att få den liten och tajt. Var svårt att sy dit ansiktet, borde ha använt säkerhetsögon........