tisdag 17 september 2013

En hund och en uggla går på kalas!

I helgen var familjen bortbjuden på kalas hos en annan familj vi bodde grannar med på 80-talet. Sen vi bodde grannar har vi bott ca 30 mil ifrån varandra men har ändå träffats med jämna mellanrum genom åren.
Superkul att träffa alla igen!
I helgen var det familjens mor och dotter som firades. Mamman har fyllt 60 och dessutom blivit professor! Dottern firar avslutad utbildning och födelsedagar hon velat men inte kunnat fira. Pojkvännen och hon har dessutom förlovad sig!

Jag virkade en uggla till Mamman med en sån där amerikansk studenthatt, ugglor är ju kända för att vara supersmarta och vad kan passa bättre till en professor?!
Jag började att virka Lion Brands Graduation Owl men gjorde sedan många delar efter eget huvud. Det är nog bara kroppen, huvudet och fötterna som är gjorda efter originalmönstret. Det mörk och ljusblåa garnet köpte jag i Thailand, det är bomull och någonting annat mystiskt. Det har samma tjocklek som Tilda ungefär. Resten är gjort i 8/4 bomullsgarn.



Dottern har länge velat ha en liten hund så jag virkade en liten hund! Inte riktigt samma sak men både lättskött och söt!
Hunden är virkad i svart och vit Victoria 8/8 bomullsgarn.