onsdag 21 augusti 2013

Herr Krokodil....

Kära hjärtanes vad svårt det var att virka en krokodil, eller kanske alligator. Kort sagt ett krokodildjur.
Jag har övat och gjort om...sytt och virkat. Det här är nog det mest kaosartade projektet hittills! Det finns minst 4 kasserade käkar och den som Herr Krokodil nu har sitter upp o ner!? Underkäken som jag gjorde kortare blev helt plötsligt längre?
Han är gjord av SMC Cotton Time grön och ljusbeige, ögonen och tänderna av Bianca, ljusgul, svart och vit. 
Som vanligt när jag virkar ett djur så tycker jag det är bra att kolla in hur det ser ut i verkligheten. Herr Krokodil gjordes efter en trevlig typ jag träffade på i Bangkok häromsistens.





Trevliga typen från Bangkok!

måndag 12 augusti 2013

Haren Harry med de gröna shortsen!

Bäst att Harry får gröna shorts tänkte jag när det bruna garnet höll på att ta slut. Tur det, nu slipper han vara naken och ser dessutom väldigt sportig ut!
Harry är virkad i M&K Viktoria bomullsgarn, brun, grön och vit.




tisdag 6 augusti 2013

Hopp, Studs och skutt! Här kommer en känguru med sin lilla baby!

Min kompis Micke sa mig: Du ska virka en känguru med en liten känguru, en mörkblå och en lite ljusare blå.
Det blev en mellanblå mamma virkad i Kampes 8/8 soft bomullsgarn med en liten baby i okänt isblått garn. Mamman har svarta säkerhetsögon, troligen 4mm.
Dags för Micke att hitta på bra namn!








torsdag 1 augusti 2013

Den rödörade vattensköldpaddan....

En sommarkväll när jag var 10 år cyklade Mamma, Pappa och jag till sjön för att bada. Pappa är lite av en badkruka så han satt på bryggan och kollade på. Plötsligt sträckte han ner nästan hela armen i vattnet och tog upp en rödörad vattensköldpadda!? Sköldpaddan vevade med armar och ben och verkade inte helt nöjd med att bli upptagen ur sjön.
Den måste ha rymt hemifrån eller blivit utsläppt i sjön av en grym ägare kom vi fram till. Fanns inget annat att göra än att ta hem honom/henne. Pappa cyklade med ena handen och höll sköldpaddan med hakan och den andra handen medan sköldpaddan vevade och såg ut att försöka simme fram i luften.
Hemma gjorde vi lappar med bild på sköldpaddan som vi satte ut överallt men ingen hörde av sig. Sköldpaddan som alla tyckte om fick bo kvar hos oss!

I Sköldpaddans minne har jag virkat en liten rödörad vattensköldpadda.