lördag 30 juni 2012

Och jag är hennes pappa!


Här är min pappa harkranken. En varelse med långa ben som fladdrar runt mest överallt, just nu fladdrar han runt i Thailand. Nä, så var det ju inte....Pappa är i Thailand men hans virkade avbild sitter hemma i taket (när han inte rymmer och sätter sig i bokhäcken).


Han är virkad i Sirdar Country Style,
 ben och vingar är några gamla elkablar jag snodde av pappsen. 


fredag 29 juni 2012

Den busiga Bror Räv!


Jag har 3 småsystrar vilket kanske låter mycket men det slår inte storebror som har 4 jobbiga yngre systrar. Vi kallar honom bror ibland och det i sin tur ledde till bror räv, eller bara räv. Så jag virkade en räv till honom som nu bor i hans hall och ler busigt till alla som kommer in. Jag blev väldigt nöjd med ansiktet men färgbytet på magen.....Förstår inte hur jag lyckades att få det mitt på magen heller?! Måste öva mer på det.

Bror Räv är helt gjord i ull. 


torsdag 28 juni 2012

Lokatten i rabatten!

Mjaaaoooouuu!
Min yngsta syster som fyller 8 i sommar har precis som mina andra systrar fått hundratals smeknamn  genom åren....Länge kallade jag henne lilla love, sen blev det lilla lo och då helt plötsligt blev det lokatten. Jag kanske är lite lätt tokig, jag vet inte...Hur som, självklart skulle jag virka en till henne! Svårt att virka katter tycker jag och först försökte jag göra en stående på fyra ben men det blev bara fel och konstigt. Jag tror det var först efter att jag gjort Stortruten (förra inlägget) som jag kom på att göra lokatten nästan likadan.

Lokatten är gjord i ett gult akrylgarn. Säkerhetsögon, mun, nos och rosett i rosa.
När jag virkat alla delar sydde jag med svart tråd för att göra prickarna och klorna.
Tofsarna är av avklippta och böjda piprensare, inte så bra, blev lite vassa men kunde inte få till snygga i garn.


Stortruten den mindre...!

Hello!
Den här stortruten gjorde jag till Stortruten den större, min lillasyster på 12 år. Kärt barn har många namn sägs det och en dag, kanske efter att ha läst Stina och Stortruten började jag kalla henne det. När det var hennes tur att få en amigurumi ville hon helst av allt ha en stortrut. Hon fick beskriva hur hon tänkte att den skulle se ut, stora ögon och öron, långa fötter, söt....Sen var det bara att sätta igång!


Stortruten är gjort i ullgarn och fick stora fina säkerhetsögon.
Munnen blev stor och rund, en stortrut  låter och pratar väldigt mycket!

måndag 25 juni 2012

Chihuahua flicka!

Hello!
När jag började virka var ett av mina första projekt att göra ett djur eller figur till alla i min familj...Förra inlägget var geten lillasyster H fick, då hon alltid varit lite gettokig av sig. Den här tiken gjorde jag till mamma och är en av mina finaste tycker jag. Det svåraste med henne var ögonen, försökte virka först innan jag gav upp och valde ett par knappar istället, blev juh bra!

Vakthund!

Hon är helt gjord i ullgarn förutom knappögonen som är fästa i miniakryl.
Till svansen offrade jag en hårnål, ville att den skulle stå rakt ut.

Grrrroowwwl! 




Crazy eyed goat....

Hello!
Den här lilla geten gjorde jag till min lillasyster H i våras....Tycker ansikten är bland det svåraste att få till, symmetri, gullighet och någon slags liknelse till djuret man försöker göra. Efter många om och men fick Geten sina tokiga blå ögon och en ganska bra nos. Tillverkad i Mollygarn och mini akryl.

Are you looking at me!?

söndag 24 juni 2012

Hej och välkommen!

Jag började virka i år, några månader sen kanske...Så den här bloggen kommer nog inte syssla så mycket med att ge smarta råd och lära nån något vilket kanske är bäst eftersom jag knappt själv kan följa ett mönster utan att spåra ur och börja virka hej vilt tills det jag gör ser ut som något helt annat. Ibland till det bättre ibland inte så mycket....

Mitt första projekt var att göra en häxa....Jag ville ha en i bilen som prydnad eftersom mitt regnr. börjar med HXN=Häxan. Häxan som hänger i bilen nu är inte första försöket, virkade och virkade, repade upp, gjorde om, bytte garn, tröttnade och började öva på lite andra figurer...Sen en vacker dag blev hon bara färdig och "hänger" alltid med i bilen. 
Huvudet och håret är i Mollygarn, knappar till ögonen är fästa med lila miniakryl, munnen röd miniakryl, klänning , hatt och  hårband i någon svart ullblandning tror jag.  Hon saknar armar, kropp och fötter hon kan dock stå lite försiktigt på klänningen. 
Drive my pretty, driiiiive!